Poczęstunek, catering
Poczęstunek i catering – najedzeni pracownicy to szczęśliwi pracownicy
Poranna kawa, mała przekąska podczas przerwy, coś na ząb, by odżywić mózg przed spotkaniem: jedzenie i picie to nieodzowny element udanego dnia pracy. Dzięki małym zabudowom kuchennym, sprzętowi do cateringu lub bufetom można oszczędzić sobie dużych stołówek, uciążliwych aneksów i wykończonych pracowników.
Jak zapewnić w firmie właściwy poczęstunek?
Wielu pracowników lubi spędzać przerwę na lunch poza biurem lub warsztatem. Ta zmiana miejsca jest ważna, aby oczyścić umysł i zmienić perspektywę. Jeszcze przed lunchem potrzebują oni jednak również czegoś słodkiego lub czegoś do picia. Jeśli nie ma miejsca na odpowiedni aneks kuchenny, miejsce spotkań można urządzić nawet w warsztacie lub biurze produkcyjnym: wystarczy sprzęt do cateringu, taki jak małe zabudowy kuchenne. Te sprytne szafki oferują wystarczająco dużo miejsca na ekspres do kawy, płytę grzewczą i lodówkę, a także na przechowywanie osobistych ulubionych filiżanek i zapasów kawy.
Mobilne lodówki Caddy służą za aneks kuchenny, który można przemieścić bezpośrednio na stanowisko pracy. Zimne napoje, przekąski i sztućce są zawsze pod ręką – w sali konferencyjnej, w strefie dla gości, na targach i imprezach lub wszędzie tam, gdzie nie może zabraknąć poczęstunku.
Gdzie najlepiej ustawić w firmie meble do cateringu?
Oprócz oczywistych wymagań – takich jak dostęp do agregatów prądotwórczych i przyłącza wody – istotne są również względy związane z możliwością ustawienia sprzętu do cateringu, takiego jak małe zabudowy kuchenne.
- Drzwi skrzydłowe kuchni w szafie powinny móc się w pełni otwierać w miejscu ustawienia, nie zasłaniając ani nie blokując przy tym przejścia lub innych elementów wyposażenia.
- Należy zapewnić łatwą drogę odprowadzania oparów powstających podczas gotowania. W miejscach bez okien lub bez dopływu świeżego powietrza należy zainstalować dodatkowe wyciągi z filtrami.
- Warto wybrać miejsce, które pozwala na ustawienie w pobliżu zestawów do siedzenia ze stołami bistro i krzesłami.
- Kuchnie w szafie należy odpowiednio oznakować, aby uniknąć pomyłki z szafkami na sprzęt lub narzędzia.
Jeśli chcą Państwo zrobić wszystko, co możliwe w zakresie poczęstunku i cateringu w Państwa firmie, nasza usługa planowania projektu jest dla Państwa. Zajmujemy się przykładowo planowaniem i realizacją pełnych kuchni, projektujemy stylowe strefy wypoczynkowe i podejmujemy się wszelkich innych zleceń dotyczących wyposażenia firmy przyjaznego dla klientów i pracowników. W razie pytań dotyczących kwestii planowania lub naszego asortymentu prosimy o kontakt.